Μαθήματα τένις και στρατηγική – Πώς να αυξήσετε την αντοχή σας κατά τη διάρκεια των αγώνων

  • Post author:
  • Post category:Business

Αν παρακολουθήσατε πρόσφατα τον Τζον Ίσνερ και τον Νίκολας Μαχούτ να μάχονται μέσα από τον επικό μακρύ αγώνα τους με 6-4, 3-6, 6-7(9-7), 7-6(7-3), 70-68, ξέρετε ότι το τένις είναι άθλημα. που απαιτεί τεράστια ποσότητα ενέργειας και αντοχής.

Ενώ ο αγώνας τους είναι ένα κλασικό παράδειγμα επαγγελματικού επιπέδου αντοχής και ετών και ετών προπόνησης, ποια μαθήματα και στρατηγικές τένις μαθήματα τένις μπορούν να εφαρμόσουν οι νεαροί παίκτες και οι αρχάριοι παίκτες για να ενισχύσουν τη σωματική και πνευματική τους αντοχή στο γήπεδο;

Στο τελευταίο μου άρθρο, πρότεινα την αποθήκευση ενέργειας πριν από τον αγώνα (χωρίς βαρύ χτύπημα την προηγούμενη μέρα) και πρότεινα την πραγματική προετοιμασία για ένα τουρνουά 3-5 ημέρες νωρίτερα. Μια πτυχή περιελάμβανε την προστασία των ματιών σας, μη διαβάζοντας ή παρακολουθώντας ταινίες. Μια άλλη πτυχή, στην οποία θα εστιάσω, δεν ήταν να παρακολουθούσατε ταινίες δράσης με πολύ υψηλή αδρεναλίνη το προηγούμενο βράδυ; Γιατί;

Οι περισσότεροι παίκτες έχουν πολύ ίσο επίπεδο συγκέντρωσης και απόδοσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αν κοιτάξετε τον Ρότζερ Φέντερερ, είναι συνήθως πολύ ήρεμος και δείχνει ελάχιστα συναισθήματα στο γήπεδο. Δεν ήταν πάντα έτσι. Στους νεώτερους, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε τη φήμη ότι είχε ψυχραιμία. Κατά τη μετακίνησή του από τον ερασιτέχνη στον ίσως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές ήταν ο τρόπος που εξοικονομεί ενέργεια στο γήπεδο.

Ο Ρότζερ θα διατηρήσει ομοιόμορφη ιδιοσυγκρασία και νοοτροπία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του. Ωστόσο, σε μια δύσκολη κατάσταση όπου θα πέσει κάτω ή θα κερδίσει έναν μεγάλο βαθμό, θα φωνάξει ή θα ουρλιάξει “CMON”. Αυτό όχι μόνο δείχνει στον αντίπαλό του ότι είναι στο ματς και ότι είναι πρόθυμος να πολεμήσει, αλλά απελευθέρωσε επίσης αδρεναλίνη σε όλο του το σώμα.

Η κατανόηση του τρόπου απελευθέρωσης της αδρεναλίνης σε όλο το σώμα σας και η αποθήκευση της για δύσκολα σημεία σε έναν αγώνα ή το πιο σημαντικό σε ένα δύσκολο τρίτο σετ μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ενέργεια και τη διανοητική σας απόδοση αργά σε έναν αγώνα.

Μερικές συμβουλές για να το κάνετε αυτό:

1) Εξοικονομήστε την ενέργειά σας πριν από έναν αγώνα. Ακούστε απαλή μουσική, αλλά τίποτα που θα κάνει πραγματικά το αίμα σας να ανέβει πριν από τον αγώνα. Σε άλλα αθλήματα αυτό μπορεί να λειτουργήσει, αλλά στο τένις συμμετέχετε σε μια μακροχρόνια διαδικασία αγώνα όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΤ ΡΟΛΟΪ Ή ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε για να τερματίσετε τον αγώνα. Εισέρχεστε σε μια κατάσταση ανταγωνισμού όπου η ώρα λήξης δεν είναι προκαθορισμένη (μεγαλύτερη διαφορά στην προετοιμασία για το τένις έναντι άλλων αθλημάτων).

2) Διατηρήστε ομοιόμορφη νοοτροπία και ψυχραιμία κατά τη διάρκεια του αγώνα τένις. Εάν χρειάζεται να δυναμώσετε τον εαυτό σας για να περάσετε από ένα δύσκολο πρώτο σετ, κάντε το… αλλά κατανοήστε τις συνέπειες αργότερα στον αγώνα.

3) Μάθετε πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται σε φωνές ή γροθιές κατά τη διάρκεια της προπόνησης τένις και μάθετε σε ποια σημεία πρέπει να το κάνετε αυτό… (δηλαδή όχι όταν ισοφαρίζετε… όταν παίρνετε το προβάδισμα ή κερδίζετε τους πιο σημαντικούς πόντους σε έναν αγώνα )…

Όπως και να έχει, αυτό θα χρειαστεί εξάσκηση, αλλά αν έχετε παραπαίει σε έναν αγώνα τρίτου σετ (ή αγώνα πέμπτου σετ) κατανοήστε τη δύναμη της απελευθέρωσης της ενέργειάς σας που συνήθως αποθηκεύεται για πτήση ή αγώνα επιβίωσης.