Αποκαλύφθηκαν τα μυστικά της λογοθεραπείας – Μια παράβλεψη των λύσεων θεραπείας με τραυλισμό

Είστε άτομο που υποφέρει από τραυλισμό; Είναι μια πρόκληση που δεν επηρεάζει μόνο τη φυσική σας ομιλία και την επικοινωνία αλλά και τις επιλογές, τις αποφάσεις, τις πεποιθήσεις σας και… ολόκληρη τη ζωή σας;! Αναζητάτε μια λύση λογοθεραπείας για να ξεπεράσετε την πρόκληση του τραυλισμού σας για να ζήσετε μια ζωή με αυτοπεποίθηση, επιτυχημένη και ολοκληρωμένη; Αν έχετε στο μυαλό σας αυτή τη λέξη τριών γραμμάτων που αρχίζει με Y, τελειώνει με S και ένα E κρέμεται στη μέση, τότε σας προτείνω να διαβάσετε ανεπιφύλακτα.

Οι πιο γνωστές λύσεις λογοθεραπείας για τραυλισμό ή τραυλισμό είναι:

Παραδοσιακά Προγράμματα ΛογοθεραπείαςΑυτά βασίζονται κυρίως σε φυσικές τεχνικές. Είχα περάσει από κάποια από εκείνα τα γνωστά μουσικοκινητικη περιστερι προγράμματα. Πράγματι, μια φορά, όταν ήμουν φοιτητής, ξόδεψα όλα τα χρήματά μου που εξοικονομούσα δουλεύοντας ως ντελίβερι πίτσας μερικής απασχόλησης για να περάσω από ένα πρόγραμμα λογοθεραπείας διάρκειας 3 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτών των 3 εβδομάδων, μια ομάδα από εμάς που τραυλίζουμε περνούσαμε όλη την ώρα σε μια κλινική χρησιμοποιώντας κάποιες τεχνικές διαμόρφωσης ευφράδειας για να μάθουμε ξανά πώς να μιλάμε. Αυτά τα προγράμματα δεν ήταν επιτυχή στο να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του τραυλού επειδή είναι πολύ εστιασμένα στις φυσικές τεχνικές που οδηγούν τους τραυλούς να ελέγχουν υπερβολικά τους μηχανισμούς ομιλίας τους.

Εργασία ένας προς έναν με έναν SLP (Λογοπαθολόγος) Οι περισσότεροι SLP χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές λογοθεραπείας, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια άρχισαν να εξετάζουν και ψυχολογικές/ψυχολογικές πτυχές του τραυλισμού… κάτι που χαίρομαι πολύ που συνειδητοποίησαν αυτό παρεμπιπτόντως. Όταν ζούσα στην Αμερική για σχεδόν 9 χρόνια (αυτή είναι η περίοδος που κατάφερα να μεταμορφώσω την ομιλία μου παρεμπιπτόντως) έχω δώσει ομιλίες σε λογοπαθολόγους στα πανεπιστήμια. Παρατήρησα ότι οι περισσότεροι SLP επικεντρώνονται σε βιβλία και δεν κατανοούν πραγματικά τον εσωτερικό κόσμο ενός τραυλού. Ωστόσο, θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν. Το κάνουν με καλές προθέσεις, αλλά όσον αφορά τα ποσοστά επιτυχίας, δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα ήταν αρκετά υψηλά. Οι εμπειρίες μου από τη θεραπεία με SLP δεν ήταν θετικές, αλλά και πάλι μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν ήμουν έτοιμος για την αλλαγή.

Εντατικά Προγράμματα/Μαθήματα Αυτά τα προγράμματα έχουν γίνει πιο δημοφιλή από τις παραδοσιακές λογοθεραπείες. Εάν αποφασίσετε να περάσετε από ένα από αυτά τα προγράμματα, βεβαιωθείτε ότι προσεγγίζουν το θέμα ολιστικά. Εάν η προσέγγισή τους βασίζεται καθαρά στη φυσική πτυχή του τραυλισμού, μπορεί να μην είναι καλή επιλογή για να πετύχετε την επιτυχία που αναζητάτε. Επιπλέον, δεδομένου ότι λαμβάνουν χώρα σε ομαδικό περιβάλλον, η προσοχή είναι ένας προς έναν σχεδόν αδύνατον. Ως κάποιος που πιστεύει ακράδαντα ότι ο τραυλισμός του καθενός είναι μοναδικός και ως εκ τούτου πρέπει να προσεγγίζεται μοναδικά για κάθε άτομο, νομίζω ότι αυτά τα εντατικά μαθήματα λογοθεραπείας δεν έχουν σίγουρα αυτό το κρίσιμο στοιχείο.

Τεχνολογικές λύσειςΠρόκειται για τεχνολογικές συσκευές που ισχυρίζονται ότι σταματούν αμέσως τον τραυλισμό. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στην τεχνολογία DAF (καθυστερημένη ακουστική ανάδραση). Δοκίμασα αυτές τις συσκευές όταν βγήκαν για πρώτη φορά στην αγορά (τις φορές που έψαχνα τόσο απεγνωσμένα να βρω λύση, διέξοδο). Οφείλω να ομολογήσω, ωστόσο, είναι πολύ ελκυστικό όταν εξετάζετε τον ισχυρισμό ότι για να σταματήσετε τον τραυλισμό σας, πρέπει απλώς να βάλετε ένα ακουστικό στο αυτί σας και είστε έτοιμοι. Η εμπειρία και η παρατήρησή μου είναι ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά ικανοποιητικά.

ΕργαστήριαΠρόκειται για επιχειρήσεις που προσφέρουν ψυχολογικές λύσεις. Βρίσκονται περισσότερο στη γραμμή της αυτο-ανάπτυξης. Το NLP (Neuro Linguistic Programming) είναι ένα από αυτά τα προγράμματα εκτός από χαλάρωση, διαλογισμό κ.λπ. Ξέρω πολλούς τραυλούς που έχουν παρακολουθήσει αυτά τα εργαστήρια. Πέρασα επίσης από ένα 3ήμερο εργαστήριο NLP όταν ήμουν στη διαδικασία να δουλέψω την ομιλία μου για να ξεπεράσω τον τραυλισμό. Λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες μου και τα σχόλια που έλαβα από όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει αυτά τα εργαστήρια, νομίζω ότι δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση από μόνη της. Είναι πολύ ωφέλιμο να αντιμετωπίζουν τη διανοητική πτυχή του τραυλισμού, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να καταλάβουν, να προέλθουν από την οπτική του τραυλισμού και να αντιμετωπίσουν και τη φυσική πτυχή του προβλήματος. Αυτά τα προγράμματα στερούνται επίσης εμπειρίες από τον πραγματικό κόσμο. Ο τραυλισμός δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί σε μια τάξη. Τα αποτελέσματα που αναζητούν οι τραυλοί είναι στην καθημερινή κατάσταση του πραγματικού κόσμου, επομένως η εκπαίδευση πρέπει να πραγματοποιείται στον πραγματικό κόσμο.

Online ΛύσειςΑυτές αυξάνονται καθημερινά. Ωστόσο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτούς τους ιστότοπους. Δεδομένου ότι το να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να ισχυριστείτε ότι είστε «γκουρού» στον τομέα του τραυλισμού δεν είναι επιστήμη πυραύλων, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ποιος είναι το άτομο/η εταιρεία και ποια είναι τα διαπιστευτήριά του. πρεπει να